Tegenvallend nieuws vanuit KLM recruitment

Tegenvallend nieuws vanuit KLM recruitment

Veel mensen die afgelopen voorjaar zijn aangenomen wachten ondertussen nog altijd op een startdatum. Vanuit KLM kwam er af en toe nieuws door middel van antwoorden op emails van onze leden die zich afvroegen wanneer ze konden gaan starten, maar echt nieuws vanuit KLM kwam er niet echt. Tot afgelopen week, toen KLM recruitment besloot alle ‘wachtlijsters’ een email te sturen.

Voorlopig uitstel

KLM logo

Uit de mail kwam de boodschap dat er een wachtlijst bestaat van ongeveer zestig kandidaten, waaronder enkele kandidaten van oktober die door omstandigheden nog niet geplaatst konden worden maar die als eerst volgenden aan de beurt zullen zijn voor plaatsing. Er vanuit gaande dat het om veertien plaatsen per basiscursus gaat, zal het dus om ongeveer vier cursussen gaan. Maar dit is voorlopig alleen nog gissen. De cursussen zullen dan op zijn vroegst gaan starten in de eerste helft van 2019, een jaar nadat de vacature open stond.

KLM verklaart in haar mail het volgende;

Door een bijstelling in de planning zullen er in het 4e kwartaal van 2018 geen basiscursussen meer beginnen. Wij begrijpen dat dit een teleurstellend bericht voor je is maar gelukkig verwachten we dat er in de eerste helft van 2019 weer nieuwe basiscursussen starten

Bronnen binnen de KLM geven aan dat dit te wijten is aan een tegenvallend aantal aanmeldingen voor de nieuwe Vrijwillige Vertrekregeling die in de nieuwe CAO is opgenomen. Maar dit was slechts de eerste ronde, er komt nog een nieuwe ronde waarin er hopelijk meer oudere KLM’ers gebruik van zullen gaan maken.

Hou op ons forum de onderwerpen over de vacature van afgelopen maart en die over het laatste KLM vacaturenieuws in de gaten, en plaats een nieuwe reactie in een van deze onderwerpen als je meer nieuws hebt.

Vacature easyJet staat nog steeds open

easyJet logo

Op dit moment staan er maar weinig vacatures open, het is erg rustig in ‘recruitment land’. Naast de vacature van KLC staat ook die van easyJet nog altijd wijd open. De Engelse low cost carrier en snelst groeiende maatschappij op Schiphol heeft grootse plannen voor haar aanbod op Nederlands grootste luchthaven en zoekt duidelijk nog altijd naar meer nieuwe cabin crew om deze groei mogelijk te maken. Mocht je interesse hebben of ken je iemand die dit graag zou willen? Bekijk dan de vacature en solliciteer snel voordat deze weer sluit, de einddatum is namelijk onbekend!