Stilte bij KLM, Transavia gaat weer werven

Het is de laatste weken erg stil op de cabin crew vacaturemarkt, en dat vinden we erg jammer. Vooral bij KLM, waar zo veel leden op zitten te wachten, is er weinig goed nieuws te melden. Zelfs TUI had haar vacature slechts voor een week open waarna het hier ook erg stil geworden is. De positieve noot is dat Transavia aankondigde binnenkort weer te gaan werven voor haar zomerpiek van 2019. Verder staan de vacature’s van KLM Cityhopper en die van easyJet continu open.

KLM VOORLOPIG NIET

KLM logoMet enige positiviteit kondigden we eind mei aan dat we de verwachting hadden dat KLM eind van dit jaar wel weer zou gaan werven. Deze verwachting moesten we tot onze eigen grote teleurstelling twee maanden later alweer temperen toen bleek dat er voorlopig niet eens plek was voor de kandidaten die afgelopen selectieronde waren aangenomen. Een klap in het gezicht van vele kandidaten die verwachtingsvol uitkeken naar hun nieuwe kans om bij KLM te gaan solliciteren. Het blijkt maar weer hoe veranderlijk de luchtvaart is.

Op dit gebied hebben we dan ook nog altijd geen nieuws, en het is angstvallig stil in de KLM wandelgangen en bij de vakbonden. Het lijkt er op dat de situatie rondom Schiphol (het voorlopig niet mogen groeien van de luchthaven), de nieuwe CAO (waarin er overeengekomen is dat er per de winterdienstregeling een cabin attendant minder mee gaat op de ICA vluchten) en de tegenvallende uitstroom van vrijwillige vroege pensionada’s roet in het eten hebben gegooid. We houden onze oren en ogen open maar vooralsnog kunnen we weinig positiefs melden. Maar zoals we net al zeiden; er is niets zo veranderlijk als de luchtvaart! We houden hoop.

TRANSAVIA GAAT WERVEN VOOR 2019

Transavia logoHet positieve nieuws afgelopen week kwam van Schiphol-Oost. Uitzendbureau Unique, de wervingspartner van Transavia, maakte via haar Facebookpagina bekend dat er vanaf 1 oktober 12.00 uur gestart gaat worden met de selectieronde voor voorjaar/zomer van 2019! Als je aangenomen wordt zal je naar alle waarschijnlijkheid vanaf april aan de slag kunnen met de basiscursus. Transavia is nog altijd een populaire maatschappij om voor te werken, met name onder de jongere kandidaten omdat de minimumleeftijd lager ligt dan bij de KLM (je mag er namelijk vanaf 18 jaar voor solliciteren). Maar ook voor de kandidaten met wat meer jaartjes op de teller is Transavia een heel leuk team om in te werken!

Uiteraard gaan wij je hier weer volledig van op de hoogte houden, dus hou onze website en Facebookpagina goed in de gaten! En uiteraard hopen we dat je ons en alle andere leden op de hoogte houdt van jouw voortgang, tips & tricks in ons forum!

Eén reactie

  1. Na een mail met de vraag over de vacature van CA bij KLM, het volgende antwoord: “De vacature zal dit jaar niet meer beschikbaar zijn. Het is niet bekend wanneer de vacature weer beschikbaar is.”

Reacties zijn gesloten.