Het zomerseizoen van 2018 is alweer begonnen!

Het zomerseizoen van 2018 is alweer begonnen!

De bloemen staan in bloei, de bomen zijn weer groen en de drukste dag op Schiphol is alweer achter de rug. Op een stroomstoring na is het zomerseizoen 2018 goed van start gegaan en het vakantievervoer naar de Griekse eilanden en de Turkse, Italiaanse, Portugese en Spaanse stranden is in volle gang. Dit zijn de momenten dat je volledig tot het besef komt waar je aan wil gaan beginnen, cabin attendant bij één van de Nederlandse (en in Nederland actieve buitenlandse) airlines!

KLM

KLM logo

De vacature van cabin attendant bij KLM is inmiddels alweer een tijdje gesloten maar dat betekent niet dat alles stil staat. Geruchten gaan dat op de vacature van maart ruim 4000 reacties binnen gekomen zijn, veel werk dus voor de recruiters. Verschillende kandidaten mogen komende weken langs komen voor hun M&G en ook de rondes erna zijn nog volop in de planning. Van de ‘New Blueys’ krijgen nu steeds meer verse collega’s een startdatum voor hun basiscursus maar dit gaat vooralsnog op voor de kandidaten van de vorige selectieronde, eind 2017. De cursussen starten vanaf begin augustus en de verwachting is dat de nieuw aangenomen CA’s van de lichting van 2018 eind dit jaar of begin 2019 zullen mogen starten. Nog even geduld dus. Volg het laatste nieuws over de voortgang in dit onderwerp op ons forum. De onrust bij moedermaatschappij Air France lijkt vooralsnog geen echt effect te hebben op KLM’s langere (personeels) termijnplanning en de afspraken van de nieuwe cabine CAO worden stukje bij beetje geïmplementeerd.

Cityhopper

KLM logo

Bij het kleine zusje KLC staat de vacature nog altijd open en het einde daarvan is nog niet in zicht. Er is sprake van een gestage doorstroom naar KLM en omdat alles een tijdje stil heeft gestaan gaan er veel KLC’ers over naar de moedermaatschappij. En dat moet aangevuld worden. Op dit moment wordt aangegeven dat de mensen die half februari aangenomen zijn naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar geplaatst gaan worden in een cursus. Tijdens de zomer zal er minder opgeleid worden omdat de trainers dan nodig zijn in de productie.

Transavia

Transavia logo

Ook Transavia is nog aan het werven, momenteel is de vacature tijdelijk weer open gesteld omdat er een last minute vraag is naar extra cabinepersoneel. Waar dat door komt is niet geheel duidelijk maar het zou verband kunnen houden met de uitstroom van CA’s naar KLM en Cityhopper. Mocht je interesse hebben kan je hier meer informatie vinden.

Meer nieuws is er op dit moment niet te melden maar we blijven scherp op nieuwe ontwikkelingen. Hou onze website dus goed in de gaten en registreer je gratis bij onze community en krijg toegang tot ons forum!