Vragen over het VGB

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  luceijk 2 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #3502

  New bluey ’18
  • Bijdrage : 26

  Dit onderwerp is gesplitst vanuit het onderwerp Aannamebeleid KLM 2017 en begin 2018.

  ——————————————————-

  Wat is jullie ervaring met het VGB?
  Ik heb in het buitenland gewoond en weet dat het hierdoot langer kan duren. Weet iemand hoelang het ongeveer duurt en hoelang je daarna moet wachten op een beschikbare plaats voor een INI?
  Ik ben eind november aangenomen en hoop rond de zomer te gaan vliegen. Zijn er in de zomermaanden ook INI’s?

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 1 week geleden door Roenster Roenster.
  #3504

  Triiesja
  • Bijdrage : 30

  Hi new bluey
  1 dame uit mijn groep wacht ook nog steeds op haar vgb. Wij zijn 15 november aangenomen.
  Ik heb zelf 14 december mijn vgb binnen gekregen en wacht ook nog op een ini datum.

  Ik heb wel begrepen dat wanneer je je ini binnen krijgt je op de direct te plaatsen lijst komt. Je schuift dan echter wel achter de rij aan die hun vgb eerder binnen heeft gekregen.

  Ik hoop voor ons en ook voor jou dat we hoe dan ook voor de zomer vliegen.
  Er is alleen niks zeker.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  En je zou kunnen proberen om even achter je vgb aan te gaan.

  Groetjes patricia

  #3505

  New bluey ’18
  • Bijdrage : 26

  Spannend,wat fijn dat je vgb al binnen is hoop dat je snel wat hoort! Ik ben 20 november aangenomen. Heb inderdaad al contact gehad met de AIVD en die konden alleen aangeven dat het langer dan een maand gaat duren. Er zit niets anders op dan afwachten

  #3507

  flywithflo
  • Bijdrage : 21

  Hoi allemaal,

  ik heb zelf 2 november gehoord dat ik positief door de selectierondes ben gekomen. Sindsdien wacht ik ook al op plaatsing voor een ini. Twee dames uit mijn groepje met wie ik de eindgesprekken had, zijn al geplaatst. Zij hadden hun vgb begin december al binnen. Ik en nog 1 meisje wachten nog op plaatsing voor een ini. Zij had haar VGB half december pas en ik had door ook stage in Spanje mijn VGB begin januari nog steeds niet. Dat duurde inmiddels al 9 weken…

  Ik ben even gaan polsen hoe het precies zit en ik kwam erachter dat de marechaussee officieel 8 weken mag doen over je VGB, echter mag dit langer duren als dit uitbesteed moet worden aan het ministerie van BiZa. Zij nemen dan het onderzoek over omdat zij de contacten met de buitenlandse autoriteiten onderhouden. In dit geval kan je VGB aanvraag dus langer duren dan de bij wettelijk vastgestelde 8 weken. Echter, moeten ze in dit geval (als het langer duurt) jou of via je werkgever of direct op de hoogte stellen hiervan. Doen ze dit niet, mag je dus officieel van de 8 weken uitgaan en als dat termijn dus verstrijkt en je hebt niks gehoord sta je dus volledig in je recht om een bezwaarschrift te sturen.

  Op grond van deze gebreken heb ik na de 9 weken een juridisch bezwaarschrift (incl. artikel nummers) gestuurd en daarna had ik mijn vgb ‘ineens’ binnen een week binnen. Ik had al meerdere keren gebeld en steeds was er weinig voortgang. Dus mijn advies is: stuur na week 8/9 zsm een bezwaarschrift. Dan kan het ineens wel snel geregeld worden.

  Verder met betrekking tot plaatsing voor een Ini als je vgb eindelijk binnen is heb ik ook gesproken met KLM. Ik had een hele aardige man aan de telefoon die zeer uitgebreid was in zijn antwoorden en niet zsm wilde ophangen zoals meestal. Ik had namelijk gebeld om KLM mede te delen dat mijn vgb eindelijk binnen was. Daarnaast vroeg ik of het inderdaad zo was dat de plaatsing van ini op volgorde van vgb binnenkomst gaat?
  Het antwoord hierop was dat dit in grote lijnen inderdaad zo is. Maaaaaar, ze kijken óók naar wanneer jij je eindgesprekken hebt gehad en ze kijken óók naar de samenstelling van een groep, zodat dit evenwichtig is. Denk aan mannen, leeftijds verdeling etc. Conclusie: het gaat dus vrij random, het is maar net wat ze nodig hebben in een groep.
  Daarnaast vertelde deze aardige meneer mij ook dat alles rondom de plaatsing wat langer duurt dan normaal omdat KLM kampt met de nieuwe CAO onderhandelingen voor cabine personeel die laatst zijn bevestigd met de vakbonden. Ze hebben nu in maart wat ini’s gepland en gingen nu weer kijken wanneer ze weer wat ini’s plannen en dan bellen ze weer wat mensen. Het is dus niet dat ze lukraak maar ini’s gaan plannen. Alles gaat beetje bij beetje helaas. Wanneer, hoeveel en hoelang kon mij wederom weer niet verteld worden.

  Conclusie van dit hele verhaal: geduld. (zoals altijd) … ik hoop zelf ook dat we snel geplaatst worden allemaal en jullie iets hebben aan deze informatie.

  #3509

  New bluey ’18
  • Bijdrage : 26

  Wauw dankje wel flywithflo voor deze uitgebreide uitleg! Ik ga je advies zeker opvolgen zodra de 8/9 weken voorbij zijn.

  #3544

  New bluey ’18
  • Bijdrage : 26

  Ik heb hem vandaag binnen gekregen! Binnen de 8 weken zelfs! Nu afwachten op het vervoog

  #3690

  Flyblue321
  • Bijdrage : 10

  Hoi new bleuy,

  Ik las op dit forum dat jij ook een tijdje op jouw VGB heb moeten wachten. Ik wacht nu ook inmiddels al haast 9 weken op het mijne.
  Ik heb wel al eerder contact opgenomen met de AIVD en binnenlandse zaken alleen kom ik daar ook niet echt verder mee.
  In welk land heb jij gewoond waardoor jou VGB wat langer duurde en heb jij iets gedaan om het onderzoek te versnellen?
  Na het ontvangen van jou VGB ben jij toen snel in een ini geplaatst?

  Sorry voor de vele vragen maar het duurt allemaal zo lang nu..

  Groetjes, 🙂

  #3691

  Flyblue321
  • Bijdrage : 10

  Hoi hoi flywithflo,

  Ik heb zojuist jouw berichtje gelezen op dit forum. Ik zit een beetje in het zelfde schuitje als jou. Ik weet sinds 20 december dat ik possitief door alle selectierondes heen ben gekomen alleen heb ik tot heden nog steeds mijn goedkeuring van mijn VGB niet binnen gekregen. Ik heb ook stage gelopen in Spanje (Lanzarote). Ik heb na 6 weken contact opgenomen met de marechaussee en die vertelde mij dat mijn onderzoek naar binnenlandse zaken is toe gestuurd vanwege nader onderzoek door mijn stage in het buitenland. Ik vind het zo irritant dat ik dit niet zelf in de hand heb en weet ook echt niet zo goed wat ik kan doen om het onderzoek te versnellen. De meiden die ook aangenomen zijn op dezelfde dag als ik hebben nu al een datum voor een ini gekregen en nu maak ik mij wel een beetje zorgen dat die ini vol zal gaan zitten eer dat ik mijn VGB binnen zal krijgen. Ik las dat jij een bezwaarschrift hebt ingediend en hierdoor jou onderzoek sneller binnen hebt gekregen. Ik had hier een paar vraagjes over. Zou je aub een berichtje terug kunnen sturen zodra je dit leest!

  Bedankt alvast 🙂

  groetjes.

  #3693

  Flyblue321
  • Bijdrage : 10

  Hoi Triiesja,

  Ik las hier dat jij ook een dame in je groep had die erg lang op haar VGB heeft moeten wachten, heeft zij deze inmiddels wel binnen?
  zo ja, weet jij wat zij er eventueel aan heeft gedaan om deze sneller te krijgen?

  Groetjes, 🙂

  #3696

  New bluey ’18
  • Bijdrage : 26

  Hi flyblue321

  Ik heb inderdaad langer moeten wachten dan de andere meiden uit mijn groepje. Ik ben 20 november aangenomen en kreeg 26 januari mijn VGB binnen. Toen ik belde vertelde ze bij de aivd dat mijn aanvraag pas 15 december binnen is gekomen. Misschien is het handig om dat ook te checken. Bij mij moesten ze wachten op Frankrijk dus denk dat spanje hetzelfde zal zijn. Helaas heb ik nog geen INI datum (andere die al eerder een VGB binnen hadden trouwens ook niet dus dat zegt niets). Ik zou nog een keer bellen en vragen wat hun verwachting is hoelang het gaat duren. Hierdoor kreeg ik alle info
  succes ik hoop dat hij snel binnen komt!

  #3697

  Flyblue321
  • Bijdrage : 10

  Hi newbluey18,

  Zou ik miss je nr mogen, ik zou graag nog iets willen vragen. Zo ja, dan kan je hem via een privé berichtje sturen m!

  Groetje, 🙂

  #3870

  flywithflo
  • Bijdrage : 21

  @flyblue321 : Mocht je nog vragen hebben over een evt. bezwaarschrift dan kun je me even een bericht sturen! Ik heb je ook al inmiddels (late reactie) een berichtje gestuurd.

  Ik had na dat juridisch bezwaarschrift me VGB binnen een week ineens thuis.. En zoals vandaag is gebleken gaat de wachtrij voor plaatsing op ini’s echt op binnenkomst van je VGB bij klm. Dan pas kan je geplaatst worden op de wachtlijst.
  Ik begrijp je stress echt volledig, ik heb me precies hetzelfde gevoeld in januari toen ze mensen plaatste voor maart. Inmiddels zit ik ook niet bij de plaatsing van mei (zucht).

  Maar mocht je nog vragen hebben dan help ik je graag!

  #4356

  luceijk
  • Bijdrage : 1

  @flywithflo
  Hopelijke ben je nog actief op dit forum! Ik ben inmiddels ook al een tijdje (om en nabij 7 weken) aan het wachten op mijn VGB. Mocht dit nog 2 weken langer gaan duren wil ik ook zeker zo’n juridisch bezwaarschift gaan sturen.
  Zou je misschien dit document met mij willen delen? Bij voorbaat dank!

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Op dit moment zijn er 0 users en 7 guests online
No users are currently active
Bezoekers actief in de afgelopen 24 uur: 11 users en 447 guests
meisjeinblauw, Florentineflies, De redactie, Anoukvisser0107, Lisanne, Sen, Piggywiggy, Roenster, Elize, Unicorn, MikeyNL
Forum statistieken
Onderwerpen: 114, Reacties: 2.381, Leden: 493
Ons nieuwste lid: Anoukvisser0107