Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lolkeys 2 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #9641

  Flywithme
  @flywithme
  • Vliegt (nog) niet

  Hallo iedereen!

  ik hoop dat hier mensen zijn die veel over tui en Transavia weten en dat jullie mij een beetje de juiste richting kunnen duwen, met wellicht voor en tegen argumenten?..

  Momenteel ben ik bezig met de initial van Transavia. Ik ben op de helft, maar mijn droom was altijd al om bij Tui te vliegen. Vorige week heb ik te horen gekregen dat ik ook bij Tui kan starten, hier stond ik op de wachtlijst en ik had verwacht dat dit wel een tijdje zou gaan duren, maar ik kan 1 juli daar dus al starten.

  nu zit ik in een zwaar dillema. Met trans stoppen en toch mijn droom achterna of voor nu met trans doorgaan en vliegervaring op doen, maar er wel na 6 maanden weer uit moeten..

  ik heb mijn voor en nadelen hier onder benoemt, misschien dat iemand bij beide heeft gevlogen en mij verder kan helpen?

  Trans voordelen: gemoedelijke sfeer, zit al op de helft van de initial

  Trans nadelen: verdiensten zijn niet geweldig, na 6 maanden er weer uit, geen stops

  Tui voordelen: de stops, verdiensten zijn beter, 1 jaar contract

  Tui nadelen: cao, de initial..

  Als ik Tui nu afzeg kan ik daar ook een tijdje niet meer solliciteren. Maar stel dar ik de initial niet haal van tui dan heb ik niks.😭

  Tui heeft het contract al toegestuurd en moet het vandaag of morgen opsturen. Dus ik hoop hier nog wat wijzer uit te worden

  Alvast bedankt,

  groetjes

  2+
  #9663

  Roenster
  Moderator
  @roenster
  • KLM

  Er is niets zo onvoorspelbaar als de luchtvaart. Ik kan je na ruim 10 jaar Transavia vertellen dat ik er absoluut geen spijt van heb dat ik voor hen heb gekozen en niet voor TUI.

  Puur neutraal gezien zijn beide maatschappijen redelijk hetzelfde. Dat je bij Transavia geen stops hebt is niet waar, het zijn er welliswaar minder dan bij TUI maar je hebt er stops in Dubai, Kaapverdië en verschillende adhoc-stops (Transavia wordt ingehuurd door bedrijven waardoor je soms op de meest bijzondere plekken komt) wanneer je tweebander bent. Bij TUI heb wel je een select aantal vaste bestemmingen waar je slipt. Dat de verdiensten bij TUI beter zijn is óók niet waar, het basissalaris is nagenoeg hetzelfde maar de barbox vergoeding (jouw aandeel uit de boordverkoop) is bij Transavia hoger.

  Uiteindelijk is het een persoonlijke voorkeur, maar je moet niet je beslissing nemen om de stops. Die zijn bijzaak, Transavia heeft de betere arbeidsvoorwaarden en dat telde voor mij zwaarder. Je kan ook na een paar jaar overstappen, maar dat is aan jou.

  Succes met je keuze!

  0
  #10221

  Lolkeys
  @lolke
  • Vliegt (nog) niet

  Heey hallo, 2 maanden later en waarschijnlijk je eigen en beste keus al gemaakt.

  Wat ik kan zeggen…volg je droom, als je een kans hebt om je droom te volgen dan zou ik dat doen.

  Ik heb z’n 30 jaar gewacht tot dat ik uiteindelijk mn laatste stap richting mijn “droom” kan en mag zetten. (sta nog op de wachtlijst bij Tui 😉 )

  Wat ik daar voor opgeef is * een goed salaris * vast rooster * goed cao * geweldige collega’s * het werken met reizigers  *geweldig management team * contract voor onbepaalde tijd.

  Ga op je gevoel af, en waarschijnlijk heb je dat al gedaan.

   

  Groetjes.

  1+
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.