Transavia vragen

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Hartekke 4 weken geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #7107

  Hartekke
  • Bijdrage : 39

  Hoi,

  Binnenkort gaat (zeer waarschijnlijk) de vacature CA bij Transavia voor volgend seizoen open.
  Zag dat er erg weinig topics zijn over Transavia.

  Zelf heb ik wat vragen, maar misschien zijn er wel meer die vragen hebben.

  Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

  Als je een seizoenscontract krijgt bij Transavia is dat een fulltime contract?

  Hoe ziet het rooster er ongeveer uit?

  Heb je zelf enig sinds invloed op je rooster?

  Ben benieuwd naar informatie hierover.

  Groetjes Hartekke

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand geleden door  Hartekke.
  0
  #7109

  lies
  • Bijdrage : 121

  Hoi Hartekke,

  De vacature gaat inderdaad 1 oktober om 12uur open!

  De selectieprocedure bestaat uit een sollicitatie (logisch) en als je die hebt ingezonden, krijg je een mail of je profiel voldoet aan de eisen. Als dit het geval is, wordt je uitgenodigd voor een game en een persoonlijkheidstest. Wanneer je dit allemaal goed hebt doorstaan, wordt je uitgenodigd voor een selectiemiddag/avond waar je verschillende dingen moet doen. Aan het einde van de avond krijg je te horen of je bent aangenomen of niet.

  Het seizoenscontract is inderdaad een fulltime contract op basis van 40 uur per week.

  Het rooster is meestal 4 à 5 dagen vliegen en dan 2 of 3 dagen weekend. Je kan bij het ‘roosterteam’ bepaalde aanvragen doen als je bijvoorbeeld een dag vrij wil hebben.

  Hopelijk heb je hier iets aan!

  Liefs,

  Lisa

  0
  #7117
  Roenster
  Roenster
  Moderator
  • Bijdrage : 142

  Aanvullend op het al zo complete antwoord van @lies wil ik nog melden dat de invloed op je eigen rooster helaas bijna nul is. Vrij krijgen of vluchten aanvragen is bijna onmogelijk. Daar wil ik wel heel eerlijk over zijn.

  0
  #7119

  lies
  • Bijdrage : 121

  Dat klopt inderdaad @roenster!

  Een vluchtaanvraag krijg je sneller dan een vrije dag, maar je hebt ook de optie om ipv een vrije dag aan te vragen, een dagdeel vrij te vragen. Wil je dus bijvoorbeeld zaterdagavond naar een feest, dan kan je ervoor kiezen dat je vanaf zaterdag 1300u tot en met zondag 1300u vrij wil. Dat verzoek krijg je sneller dan een vrije dag, omdat je dan nog de mogelijkheid hebt om te werken op beide dagen. Maar dat je echt veel invloed op je rooster hebt, nee.

  0
  #7120

  Hartekke
  • Bijdrage : 39

  @lies en @roenster Bedankt voor jullie reactie! Vind het altijd erg leuk als er de moeite wordt genomen om te reageren.

  Hoe hebben jullie het ervaren of ervaren jullie het nu nog steeds bij trans? (In de zin van leuke collega’s/passagiers, werkdruk)

  Als je straks solliciteer en je hebt bijv. Volgend jaar al een vakantie gepland staan wordt daar wel rekening mee gehouden?

  Heb zelf bijv voor volgend jaar 2x een weekend weg geboekt en m’n schoonzus gaat trouwen. Dat zijn eigenlijk wel 3 dingen die niet verplaatst “kunnen” worden.

  Groetjes Hartekke

  0
  #7121

  Ca2018
  • Bijdrage : 5

  Hoi Hartekke

  Als je graag als stewardess wilt werken met veel invloed op je rooster kan ik je easyJet aanraden. Je krijgt, als het goed is, een jaar contract en je vliegt vanaf Amsterdam. Elke maand kun je 4 vrije dagen zelf inplannen en via een systeem je vakantie zelf inplannen het gehele jaar door. Ook kan je je preferenties op je rooster aangeven bijv 2 of 4 vluchten op een dag, vroege of late diensten, dagen vrij etc. Vaak zie je dit ook terug op je rooster 🙂

  0
  #7122

  lies
  • Bijdrage : 121

  @hartekke ik vind het echt heel leuk met collega’s. Ik vlieg vanaf Rotterdam, dus daar heb je een kleiner clubje collega’s waardoor je vaker met dezelfde mensen vliegt. Vanaf Amsterdam zijn er meer collega’s en dus ook minder dezelfde. De passagiers vind ik erg gezellig, maar er zijn ook bepaalde bestemmingen bij waar de passagiers wat norser zijn. Ander publiek dus.

  De werkdruk is over het algemeen prima vind ik zelf.

  Als je al dingen gepland hebt voor volgend jaar kan je dat, als je aangenomen bent, met bepaalde mensen bespreken en die kunnen dan kijken wat ze voor je kunnen doen. Maar of dat ook echt lukt, dat is maar net de vraag.

  Als je schoonzus familie is van een geregistreerd partner dan heb je gegarandeerd vrij. Is dit niet zo, dan geldt hetzelfde als hierboven met de geplande dingen.

  0
  #7133

  Hartekke
  • Bijdrage : 39

  @ca2018 dat klinkt alsof je best veel invloed op je rooster heb! Vind 4 vrije dagen per maand die jezelf mag indelen best veel.

  @lies ik snap dat je niet altijd zelf invloed heb op het rooster en daardoor dingen moet missen. Als ik het zo lees vind ik dat jullie erg weinig invloed op het rooster hebben. Weet niet of dat voor mij is weggelegd.

  Maar even goed nadenken dus ☺️

  Bedankt voor al jullie info!

  0
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Op dit moment zijn er 0 users en 1 guest online
No users are currently active
Bezoekers actief in de afgelopen 24 uur: 4 users en 414 guests
Veldje, Lars95, Frank, Louk94
Forum statistieken
Onderwerpen: 141, Reacties: 2.768, Leden: 624
Ons nieuwste lid: Lynn1997