Rooster zomerseizoen

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Corine Corine 2 weken, 5 dagen geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #7323

  sab1976
  • Bijdrage : 3

  Hallo,

  Ik zou graag het komende zomerseizoen als cabin attendant voor Transavia willen werken.
  Ik ben al door de eerste online selectieronde heen en heb me ingeschreven voor een selectie-avond in februari 2019.
  Waar ik echter mijn twijfels over heb is of het voor mij wel haalbaar is om fulltime aan de slag te gaan in verband met mijn gezin maar zeker ook wat betreft mijn lange reisafstand naar Schiphol(1,5 uur enkele reis) Voor standby diensten heb ik een adres dichter bij Schiphol dus dat is geen probleem. Waar ik heel veel aan zou hebben is een concreet maandrooster van een stewardess die ook in het zomerseizoen heeft gewerkt. Is er iemand die een rooster kan plaatsen zodat ik een idee krijg of dit voor mij te doen is. Ook vraag ik me af hoe het zit met standby-diensten. Heb je die vaak in het zomerseizoen en word je dan bijna altijd ook opgeroepen of niet?
  Ik hoop dat ervaren stewardessen mij iets meer duidelijkheid kunnen geven. Alvast bedankt.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 3 weken geleden door Roenster Roenster. Reden: Titel aangepast en verplaatst naar Transavia forum
  0
  #7324
  Lisanne
  Lisanne
  • Bijdrage : 20

  Ik werk zelf niet voor Transavia dus kan je niets uit eigen ervaring vertellen, maar op deze website staat wel een voorbeeldrooster:

  http://stewardess-worden.nl/maatschappijen/transavia-com.html

  Misschien heb je daar ook wat aan!

  0
  #7328

  lies
  • Bijdrage : 123

  Hoi @sab1976,

  Het hele seizoen waar je voor wordt aangenomen werk je 4 of 5 dagen per week. Als je 4 dagen wordt ingedeeld, heb je 3 dagen weekend. Bij 5 dagen is het 2 dagen weekend. Dit wisselt veel af. Hoeveel standby je staat verschilt ook heel erg. Het is vaak max. 4 dagen. Soms sta je 1x in de 4 weken standby, andere keren 1x in de 2 maanden. Ook dit wisselt weer af. Of je opgeroepen wordt, hangt er ook weer vanaf of er veel mensen standby staan en hoeveel mensen er ziek worden.

  Ik bedoel dit echt helemaal niet rot, want ik gun je echt een hele leuke baan (dat is het ook), maar het is zwaar met een gezin en als je zover van Schiphol woont. Vooral met de vroege aanmeldtijden of late afmeldtijden kan het zwaar zijn als je nog zover moet rijden. Ik zou er goed over nadenken of je het dan echt wil en aankan, maar als je ervoor kiest om het toch te doen, heb je wel een hele gezellige en leuke baan.

  0
  #7330

  sab1976
  • Bijdrage : 3

  Bedankt voor jullie reacties.
  Ik realiseer me dat het pittig zal worden met name als ik 5 dagen per week op en neer naar Schiphol moet reizen….Ik had gehoopt dat er ook wel eens weken bij zitten waarin je maar drie(lange) dagen werkt maar ik moet dus meer rekenen op 4 a 5 dagen. Aan de ene kant denk ik dat het niet haalbaar is voor mij maar aan de andere kant denk ik, het lijkt me zo’n leuke baan en als ik de kans krijg wil ik die niet laten schieten. Het is natuurlijk ook maar tijdelijk omdat het om een seizoenscontract gaat….
  Heb nog wel een vraag over de stand-by diensten, hoe worden die meegerekend in je werkweek, wat ik bedoel is, stel je staat een aantal dagen achter elkaar stand-by en je wordt ook elke dag daarvan opgeroepen terwijl je voor de rest van die week ook al fulltime staat ingeroosterd, dan maak je toch een veel langere werkweek dan 40 uur? Of zit dit anders, kan iemand mij dit uitleggen? Alvast bedankt.

  0
  #7335
  Roenster
  Roenster
  Moderator
  • Bijdrage : 149

  @sab1976 Je hebt altijd een standby blok van vier dagen tussen twee ‘weekenden’ in. Je hebt dus nooit én vier dagen standby én nog de rest van de week geplande vluchten. Het is of of.

  Soms heb je bijvoorbeeld twee geplande vluchten gevolgd door een dag of twee dagen standby en daarna ben je weer vrij (of eerst één of twee dagen standby en daarna nog één of twee vluchten).

  0
  #7338

  sab1976
  • Bijdrage : 3

  Roenster, dat rooster mbt standby wat je beschrijft geldt specifiek voor Transavia of is het meer een algemeen voorbeeld. Ik heb nog een paar andere vragen waarvan ik hoop dat er hier iemand op het forum is die mij hier meer over kan vertellen. Wat is het bruto startsalaris bij Transavia als cabin attendant?
  Ik heb ergens gelezen dat je er door toeslagen en dergelijke van uit kunt gaan dat je nettoloon ongeveer gelijk is aan je brutoloon maar is dat ook echt zo? En hoe zit het met reiskostenvergoeding, ik zal waarschijnlijk een groot gedeelte van mijn reiskosten zelf moeten betalen omdat ik toch zo’n 4 a 5 dagen per week, anderhalf uur heen en anderhalf uur terug moet rijden maar weet iemand wat er maximaal aan reiskosten vergoedt wordt?

  0
  #7343
  Roenster
  Roenster
  Moderator
  • Bijdrage : 149

  Dat is alleen betreffende het Transavia rooster, ik heb alleen kennis van Transavia en KLM zaken.

  Het klopt wat betreft het loon, door alle toeslagen, barbox vergoeding (maandelijks deel van de boordverkoop) en toeslagen kom je netto ongeveer gelijk aan je bruto inkomen. Voor een eventuele hypotheek kan je trouwens alleen dat bruto bedrag gebruiken wat wel weer nadelig is. Hou daar rekening mee.

  Reiskosten is, voor zo ver ik me kan herinneren, €0,19 per kilometer met een max van 70 kilometer per opkomst.

  0
  #7402
  Corine
  Corine
  • Bijdrage : 2

  Goedemorgen, een vraagje over de aanmeldtijd. Wat is eerste aanmeldtijd en de laatste bij Transavia op Rotterdam en Amsterdam? Dit in verband met openbaar vervoer en het eventueel moeten regelen van een auto.

  Alvast bedankt.

  0
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Op dit moment zijn er 1 user en 8 guests online
FlyingBlueBird
Bezoekers actief in de afgelopen 24 uur: 6 users en 451 guests
FlyingBlueBird, LuCy, Flygirl, vliegende hollander, Goudhaartje, Roenster
Forum statistieken
Onderwerpen: 154, Reacties: 2.908, Leden: 661
Ons nieuwste lid: Goudhaartje