Reservediensten & woonruimte

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door susanw susanw 3 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4941

  meisjeinblauw
  • Bijdrage : 22

  Hi allemaal!

  Ik vroeg me iets af.. Hoe vaak komt het voor dat je een reserve dienst hebt bij KLM? En hoe lang duurt deze dan gemiddeld? Ik had vernomen dat je 2 types kunt hebben, een normale reserve en Schiphol reserve, maar ik heb het in dit geval puur over de normale reserve (die ene waarbij verwacht wordt dat je er binnen een uur kan zijn). Ik woon namelijk zelf 1,5 uur van Schiphol vandaan en vroeg me af of het nuttig is om iets te huren of dat ik beter bij familie/vrienden kan blijven voor die diensten. Of zijn er wellicht huizen/kamers die onderling gedeeld worden. Een soort collectief stand by huis?

  Daarnaast: wat is nou een ideale stad om te wonen als je als CA werkt? Zijn er ergens veel CA’s bij elkaar, wat is een fijne reisafstand, kostenplaatje, etc..

  Ik ben benieuwd!

  #4953
  Roenster
  Roenster
  Moderator
  • Bijdrage : 120

  Als je fulltime vliegt sta je minimaal zo’n 2-4 keer per jaar stand-by (bij KLM heet dit reserve). Je kan ze ook aanvragen zodat je zelf controle hebt over wanneer je reserve bent, anders deelt KLM ze zelf in. Dit kan de Schiphol reserve zijn maar ook de thuis reserve. Bij de Schiphol reserve zit je de eerste dag 8 uur reserve en daarna een x aantal dagen reserve thuis, meestal 8,5 uur. Bij thuis reserve kan het een week of langer zijn dat je dagelijks 8 uur reserve zit. Tijdens deze thuis reserve moet je binnen een uur op Schiphol kunnen zijn. Hoe je dit doet is aan jou.

  Het is in jouw geval dus aan te raden om een stand-by adres te regelen, bij familie of vrienden die binnen een uur van Schiphol wonen. Je kan ook verhuizen naar steden als Haarlem, Leiden, Zaandam, Den Haag, Zoetermeer, Utrecht, Amsterdam of welke andere stad dan ook die binnen een straal van een uur van Schiphol ligt en/of goede OV verbindingen heeft.

  #5000

  meisjeinblauw
  • Bijdrage : 22

  Hee @roenster, super bedankt voor je reactie. Als ik het zo begrijp is het dus zonde om echt iets van een kamertje te huren (een heel jaar lang) als je er dus maar een maandje ofzo hoeft te zitten. Ik ga dus even bij familie/vrienden vragen of ik daar kan blijven. – mits ik aangenomen word, haha.

  Sta zeker open om te verhuizen, maar dat is op het moment nog niet aan de orde en/of mogelijk, maar wel goed om te weten wat fijne steden zijn als je als CA werkt.

  Bedankt in ieder geval!

  #5428
  susanw
  susanw
  • Bijdrage : 10

  Dit vroeg ik mij dus ook af! Fijn dat ik niet de enige ben @meisjeinblauw 😉 Bedankt voor het duidelijke antwoord @roenster.

  Groetjes,
  Susan

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Op dit moment zijn er 0 users en 3 guests online
No users are currently active
Bezoekers actief in de afgelopen 24 uur: 11 users en 448 guests
meisjeinblauw, Florentineflies, De redactie, Anoukvisser0107, Lisanne, Sen, Piggywiggy, Roenster, Elize, Unicorn, MikeyNL
Forum statistieken
Onderwerpen: 114, Reacties: 2.381, Leden: 493
Ons nieuwste lid: Anoukvisser0107